Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην κοινωνία μας για το τι πραγματικά συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας(coaching, ΝΓΠ, Υπνωσης), ποια είδη θεμάτων και προβλημάτων είναι κατάλληλα για τη θεραπεία και ποια οφέλη μπορεί να προσφέρει μια περίοδος θεραπείας.

Το Coaching, ο ΝΓΠ και η Ύπνωση συγκαταλέγονται στις σύντομες θεραπείες
Μια σύντομη θεραπεία είναι 
συχνά ψυχολογική προσέγγιση ενός πελάτη ή ασθενούς για να αποκτήσουν αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μερικές φορές μέσα σε μερικές συνεδρίες. Η σχολή Palo Alto συνιστά δώδεκα συνεδρίες για ένα δεδομένο πρόβλημα.

Θα ήθελα να απευθύνω μερικές τυπικές ερωτήσεις και παρανοήσεις σχετικά με το τι είναι η θεραπεία, τι δεν είναι και πώς λειτουργεί πραγματικά.

Πατήστε πάνω στο + για να δείτε την απάντηση

Όχι. Νομίζοντας ότι κάποιος πρέπει να “διαταραχθεί σοβαρά” για να δει έναν θεραπευτή είναι ένας μύθος.

Ενώ κάποιοι θεραπευτές ειδικεύονται σε σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές -συμπεριλαμβανομένης της σχιζοφρένειας ή των σκέψεων αυτοκτονίας- πολλοί εστιάζουν στην απλή βοήθεια των πελατών μέσω πολύ πιο τυπικών καθημερινών προκλήσεων όπως η χαρτογράφηση μιας αλλαγής σταδιοδρομίας, η βελτίωση των δεξιοτήτων γονικής μέριμνας, η ενίσχυση των δεξιοτήτων διαχείρισης στρες ή η πλοήγηση σε ένα διαζύγιο . Π.χ. ορισμένοι γιατροί ειδικεύονται στη θεραπεία ασθενειών που απειλείται η ζωή τους, ενώ άλλοι γιατροί αντιμετωπίζουν «καθημερινές» ασθένειες όπως φούσκα, βήχα και κρυολόγημα, κ.α. Έτσι και οι ψυχοθεραπευτές/coach μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα πελατών με μια σειρά από ανάγκες και στόχους.

Οι περισσότεροι προκαλούνται από έναν συγκεκριμένο προσωπικό στόχο όπως η απώλεια βάρους, την δημιουργία καλύτερης ισορροπίας ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή, να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στον ρόλο του γονέα, την επαναφορά της αυτοπεποίθησης μετά από έναν δυνατό χωρισμό, κλπ.

Coaching:

Το coaching συγκαταλεγεται στις σύντομες θεραπείες (thérapies brèves) προσανατολισμένες προς τη λύση.
Ωστόσο, ένας από τους βασικούς στόχους είναι η μείωση της διάρκειας της θεραπείας (το πολύ 10-12 συνεδρίες). Για να το επιτύχουμε αυτό, προσπαθούμε να ορίσουμε το πρόβλημα με μεγάλη ακρίβεια και να αντιμετωπίσουμε τα περιγραφόμενα προβλήματα όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα. Δεν αναζητούμε αιτίες, εστιάζουμε αντ ‘αυτού σε αυτό που είναι μεταβλητό, σε λύσεις, δεξιότητες και δράση..πολύ δράση.

Θεραπεία:

Υπάρχουν πολλών ειδών θεραπείες όπως: Ανθρωπιστική ή υπαρξιακή θεραπεία, Ψυχοσωματική θεραπεία, Διαπροσωπική, Δημιουργικότητα, Συστημικές ή διαδραστικές θεραπείες, κ.α.

Η θεραπεία είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε προβλήματα, να ορίσετε και να επιτύχετε στόχους, να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές δεξιότητές σας, ή να διδαχθείτε νέους τρόπους για να καταλαβαίνετε τα συναισθήματά σας και να μπορείτε να διατηρείτε τα επίπεδα του στρες υπό έλεγχο.
Μπορεί να σας βοηθήσει να οικοδομήσετε τη ζωή, την καριέρα και τη σχέση που θέλετε.
Το χρειάζονται όλοι; Όχι. Αλλά αν είστε περίεργος να συνεργαστείτε με έναν θεραπευτή, αυτή την περιέργεια αξίζει να ακολουθήσετε.
Κρατήστε το μυαλό σας ανοιχτό και δείτε πώς ξετυλίγονται τα πράγματα.
Έχετε πολύ λίγα να χάσετε και, ενδεχομένως, πολλή σαφήνεια, αυτογνωσία και μακροχρόνια ευτυχία να κερδίσετε.

*Στο να σταματήστε να υποφέρετε ψυχολογικά (φοβίες, ανησυχίες, άγχος, πανικό, υποτροπιάζουσες καταθλίψεις …).

*Στην επίλυση συναισθηματικών ή σχεσιακών προβλημάτων (εμμονές, συστολή, αυτοεκτίμηση, ερωτικές αποτυχίες …).

*Στην τροποποίηση των συμπεριφορών που βλάπτουν την ευημερία (μετατραυματικό στρες, διάφοροι εθισμοί, φανταστικές ασθένειες, σεξουαλικές δυσλειτουργίες …).

*Ευεξία και προσωπική ανάπτυξη: καλύτερη αυτοεκτίμηση και ακριβέστερη γνώση των αναγκών του ατόμου.

*Αντιμετωπίζοντας μια υπαρξιακή κρίση και επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους της ζωής μου (πίσω από ποιο όνειρο τρέχω, ο επαναπροσανατολισμός της σταδιοδρομίας/καριέρας μου …).

*Η προσωπική ανάπτυξη χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία με την ψυχοθεραπεία, αλλά γενικά ανταποκρίνεται στην ανάγκη της αυτογνωσίας, σε μια υπαρξιακή αναζήτηση ή σε μια επιθυμία για εκπλήρωση συναισθηματική, σχεσιακή, σεξουαλική, κοινωνική, ανθρώπινη, πνευματική και επαγγελματική ολοκλήρωση.

*Άλλοι χρησιμοποιούν την θεραπεία/coaching, όχι μόνο για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και για να αποκτήσουν νέα εργαλεία με σκοπό να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους ή για να βελτιώσουν τον αγώνα μεταξύ των αξιών τους και της πραγματικότητας της ζωής τους.

Σε ένα πνεύμα συνεργασίας, ο πελάτης και ο θεραπευτής συμφωνούν για τα αντίστοιχα καθήκοντά τους και τα θεωρούν σημαντικά και συναφή.

Οι στόχοι της θεραπείας είναι σαφείς, καλά κατανοητοί και επικυρωμένοι και από τα δύο μέρη.

Ένας συναισθηματικός δεσμός που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, τη συμμετοχή, την αποδοχή και την ενσυναίσθηση από την πλευρά του θεραπευτή συνδέει τους δύο ανθρώπους.

Σχετικά με τις σχέσεις θεραπευτή-θεραπευτικής συμμαχίας, έχει βρεθεί ότι οι βασικές ιδιότητες που πρέπει να αποδείξει ένας θεραπευτής για να δημιουργήσει μια ισχυρή συμμαχία είναι να είναι ευλύγιστος, ειλικρινής, σεβαστός, αξιόπιστος, θερμός, ενδιαφέρον και ανοιχτός.

Ωστόσο, δεν είναι αρκετό το γεγονός ότι ο θεραπευτής είναι φιλικός, ανοιχτός ή φιλόξενος.
Ο ασθενής πρέπει επίσης να αισθάνεται ότι είναι πραγματικά κατανοητός και ότι ο θεραπευτής είναι αξιόπιστος και αρκετά ικανός.

Τέλος, η χρήση διαφόρων τεχνικών όπως η υποστήριξη για την έκφραση συναισθημάτων, η εξερεύνηση και ο προβληματισμός σχετικά με το παρελθόν του ασθενούς, καθώς και η σωστή ερμηνεία αυτών των παρατηρήσεων, συμβάλουν επίσης στη συμμαχία.

Αυτό ποικίλει από άτομο σε άτομο. Είχα πελάτες που έκλεισαν μία συνεδρία coaching , επεξεργαστήκαμε το θέμα(τα) τους, και ολοκληρώσαμε σε 2 συνεδρίες. Μερικές φορές, μια γενναία, ειλικρινής συζήτηση είναι πραγματικά μόνο που χρειάζεστε.

Σε άλλες περιπτώσεις οι συνεδρίες διαρκούν αρκετές εβδομάδες ή μήνες, εστιάζοντας σε ένα ζήτημα, την επίλυση αυτού και στη συνέχεια, ίσως να προχωρήσουν σε μια διαφορετική νέα  πρόκληση.
Έπειτα υπάρχουν άτομα με τα οποία εργάζομαι εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα τα οποια γνωρίζουν οτι ανα πάσα στιγμή, μπορούν να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, να οξύνουν τις δεξιότητές τους κατά τη διάρκεια ζωής τους ή να απολαύσουν μια βαθιά θρεπτική καθοδηγούμενη εμπειρία διαλογισμού ή υπνοθεραπείας για να detox από το στρες.

Η θεραπεία είναι εκεί όταν το χρειάζεται κάποιος. Είναι ταυτοχρόνως μια συζήτηση μιας μοναδικής φοράς, μια προσωρινή πηγή υποστήριξης κατά τη διάρκεια μιας μετάβασης στη ζωή ή μια συνεχιζόμενη εμπειρία για τη βελτιστοποίηση της υγείας σωματικά, διανοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Αυτό εξαρτάται από την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις σας. Στην Γαλλία, όπου ζώ, όπως εγώ έτσι και πολλοί συνάδελφοί μου καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό συνεδριών ουσιαστικά μέσω συνομιλίας-βίντεο (όπως το Skype ή το WhatsApp).

Ναι!  Από την εμπειρία μου, μια συνεδρία μέσω Skype μπορεί να είναι τόσο βαθιά και μεταμορφωτική όσο οποιαδήποτε άλλη συνεδρία.

Προσωπικά εξαιρώ από τις συνεδρίες μέσω Skype κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις  Ύπνωσης και Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP).

Απολαύστε τις συνεδρίες μας από την άνεση του σπιτιού σας, του γραφείου σας ή… απ’ οπουδήποτε αλλού βρίσκεστε αρκεί να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε ένα τηλέφωνο.

Ζήστε την μεταμόρφωσή σας ακόμα και όταν ταξιδεύετε για δουλειά ή για διασκέδαση.

Είναι πολύ εύκολο! Συμφωνούμε για το πρώτο μας ραντεβού. Μου δίνετε τη διεύθυνση Skype ή τον αριθμό WhatsApp όπου κατέχετε, σας προσθέτω στον κατάλογό μου και στη συνέχεια σας καλώ την συμφωνημένη ώρα και ημερομηνία.
Για να γίνει αυτό εφικτό, θα χρειαστείτε μια κάμερα, ένα μικρόφωνο, ηχεία ή ακουστικά (προτείνω τα ακουστικά). Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές και κινητά έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και κάμερα.

Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας ΕΔΩ

Γράψτε μου με λίγα λόγια περί τίνος πρόκειται.

Διευκρινίστε συγκεκριμένες ανάγκες.

Στη συνέχεια θέτουμε την ημέρα και την ώρα της βίντεο συνεδρίας.

Πραγματοποιείτε την πληρωμή μέσω PayPal πριν την έναρξη της συνεδρίας.

Αν είστε ευλογημένοι με φροντίδα, υποστηρικτικά μέλη της οικογένειας και φίλους, με κάθε τρόπο, μοιραστείτε τα συναισθήματα, τους στόχους και τα όνειρά σας με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ένα μεγάλο μέρος του δικτύου υποστήριξής σας και οι απόψεις και η ενθάρρυνσή τους μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες. Ωστόσο, οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν ήδη μπορεί να μην είναι πάντα εντελώς αντικειμενικοί όταν σας ακούνε. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να αλλάξετε την καριέρα σας, και ομολογείτε αυτό το όνειρο στη σύζυγό σας. Μπορεί η ίδια να θελήσει να σας υποστηρίξει 100% και να κάνει ότι μπορεί για να το κάνει πραγματικότητα, αλλά μπορεί επίσης να ασχολείται και με τα δικά της συναισθήματα-ανάγκες-φόβους όπως το άγχος για το πώς μια αλλαγή σταδιοδρομίας θα αλλάξει τη ζωή σας, για να μην αναφέρουμε το εισόδημά σας. Αυτά τα συναισθήματα θα μπορούσαν να την δυσκολέψουν να σας ακούσει και να σας υποστηρίξει αντικειμενικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνεργασία με έναν θεραπευτή μπορεί να είναι τόσο πολύτιμη. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστείτε όλα όσα αισθάνεστε και ό, τι θέλετε να δημιουργήσετε, χωρίς να σας διακόψει κανείς, να επιβάλει τις δικές του ανησυχίες στη συνομιλία ή να σας πει ότι είστε “λάθος” ή ότι “ΔΕΝ μπορείτε να”…

Μια περίοδος θεραπείας είναι ένας χώρος όπου δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το να πληγώνεις τα συναισθήματα κάποιου άλλου – μπορεί να είσαι απόλυτα ειλικρινής. Σημαίνει επίσης ότι έχετε τη δυνατότητα να επιλύσετε τα προβλήματα ταχύτερα και με μεγαλύτερη επιτυχία. Μακροπρόθεσμα, αυτό είναι καλύτερο kqi για εσάς αλλά και για όλους τους άλλους που εμπλέκονται στη ζωή σας.

Το Online coaching

είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την δική σας προσωπική ανάπτυξη με ευκολία και ευελιξία.

Το Online coaching

πληρεί τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας.
Μπορείτε απ όπου κι αν βρίσκεστε και με την βοήθεια της τεχνολογίας να πραγματοποιήσετε μια συνεδρία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ONLINE COACHING;

Απολαύστε τις συνεδρίες μας από την άνεση του σπιτιού σας, του γραφείου σας ή… απ’ οπουδήποτε αλλού βρίσκεστε αρκεί να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ζήστε την μεταμόρφωσή σας ακόμα και όταν ταξιδεύετε για δουλειά ή για διασκέδαση.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ?

Είναι πολύ εύκολο! Συμφωνούμε για το πρώτο μας ραντεβού. Μου δίνετε τη διεύθυνση Skype όπου κατέχετε, σας προσθέτω στον κατάλογό μου και στη συνέχεια σας καλώ την συμφωνημένη ώρα και ημερομηνία.
Για να γίνει αυτό εφικτό, θα χρειαστείτε μια κάμερα, ένα μικρόφωνο, ηχεία ή ακουστικά (προτείνω τα ακουστικά). Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές και κινητά έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και κάμερα. 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ.

  • Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας ΕΔΩ

  • Γράψτε μου με λίγα λόγια περί τίνος πρόκειται.

  • Διευκρινίστε συγκεκριμένες ανάγκες.

  • Στη συνέχεια θέτουμε την ημέρα και την ώρα της βίντεο συνεδρίας.

  • Πραγματοποιείτε την πληρωμή μέσω PayPal πριν την έναρξη της συνεδρίας.

Η PayPal παραμένει η ταχύτερη και ασφαλέστερη μέθοδος πληρωμής.