Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο.

Γνωρίζετε ότι σήμερα είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο το οποίο έχει μια ιδιαίτερη συμβολική σημασία και είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να κάνουμε έναν ισολογισμό αλλά και μια άσκηση αναζωογόνησης.

Επίσης, υπάρχουν τόσα πολλά τελετουργικά και ιστορίες που σχετίζονται με το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Αυτή η περίοδος του έτους γιορτάζεται εδώ και αιώνες με πολλούς τρόπους και σε πολλές διαφορετικές κουλτούρες και είναι αδιαμφισβήτητο ότι ακόμα και σήμερα, αυτή η εποχή του χρόνου είναι γεμάτη μαγεία και γουστάρω πολύ.

Μπορείτε να το αισθανθείτε στον αέρα, να το δείτε στους ανθρώπους τριγύρω σας, να το ακούσετε στην μουσική και να το νιώσετε μέσα στις μαθηματικά δημιουργημένες νότες των κομματιών της εποχής. Αυτή η περίοδος του χρόνου προκαλεί έντονα συναισθήματα για πολλούς ανθρώπους και αυτά τα συναισθήματα πιθανότατα βρίσκονται πολύ μακριά πίσω στο χρόνο.

“Η μουσική είναι μια κρυφή άσκηση αριθμητικής, καθώς ο νους δεν γνωρίζει ότι μετράει”

Gottfried Wilhelm Leibniz 1712

Σε αυτό το μήνυμα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια άσκηση που έμαθα πριν από λίγες μέρες.

Μέσα από αυτήν την άσκηση, θα τροφοδοτήσουμε και θα τονώσουμε όλες τις ηλιακές δομές μας.

Πριν την άσκηση, είναι καλό πριν κλείσει αυτός ο κύκλος να συλλογιστούμε για το τι κάναμε, τι θέλαμε να κάνουμε, τι πετύχαμε από όλα αυτά, τι αφήσαμε στην άκρη, που φάγαμε τα μούτρα μας, τι μάθαμε από αυτό και τι θα θέλαμε να αλλάξουμε αύριο αν μπορούσαμε.

Πάρτε λίγο χρόνο σήμερα αν έχετε και μείνετε μόνοι σας χωρίς μουσική χωρίς φίλους χωρίς τίποτα. 5 λεπτά και συλλογιστείτε, διαλογιστείτε, χαλαρώστε και επικοινωνήστε με τον εσωτερικό σας κόσμο, με το Inner Power, τον καλύτερό σας εαυτό και ρωτήστε τον τι έγινε, τι επιθυμεί, τι χρειάζεται, τι έχει να σας πει και απλά…ακούστε.

Για μερικούς ίσως να είναι δύσκολο να ακούσουν κάποιες απαντήσεις αλλά είναι αναγκαίο και είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την εσωτερική και ριζική αλλαγή.

Ας είναι το ενεργειακό σας δώρο στον εαυτό σας.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την άνοδο του ήλιου, τη σταδιακή επιστροφή του φωτός, με τη διάρκεια των ημερών να αυξάνεται και πάλι.

Μας επιτρέπει να συνδεθούμε βαθιά στο δικό μας εσωτερικό φως αλλά και στους φορείς παροχής φωτός ολόκληρου του σύμπαντος.

Κάθε ηλιοστάσιο είναι ένα ισχυρό αλχημικό εργαλείο. Πράγματι, οι ηλιακές ενέργειες είναι παγκόσμιες ενέργειες εξισορρόπησης, καθαρισμού και μεταστοιχείωσης

Προέρχονται από όλους τους ήλιους του σύμπαντος και μας παρέχουν τη δυνατότητα να ανασυντάξουμε ό, τι είναι ανισορροπημένο στο σώμα μας και να επισυνάψουμε στο DNA μας, πληροφορίες και ηλιακούς κώδικες που συμβάλλουν στην ανύψωση της συνείδησής μας.

Ωραίο δεν ακούγεται;  Ξεκινάμε;;

Πώς να προετοιμαστείτε για το χειμερινό ηλιοστάσιο και μετά, ενεργοποιώντας την δέσμη φωτός μας

Η ακόλουθη διαδικασία είναι καλό να γίνει σε εξωτερικό χώρο, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, δεν πειράζει, και σε εσωτερικό χώρο μια χαρά είναι .

Πρώτον, πρέπει να ενεργοποιήσετε την δέσμη φωτός σας”.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ήλιο αν υπάρχει, και αν δεν υπάρχει, κοιτάξτε προς μια κατεύθυνση που νομίζετε ότι είναι σωστή. Απλά, εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας.

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ελαφρώς διαχωρισμένα στο πλάτος των ώμων σας έτσι ώστε να είστε σταθεροί. Νιώστε χαλαροί και αφήστε τα χέρια σας να κρεμαστούν στα πλάγια του σώματός σας.

“Ζητήστε” να ριζωθείτε σωστά στο έδαφος και επικεντρωθείτε στον εαυτό σας: σκεφτείτε ή φωνάξτε «Ζητώ να ριζωθώ στο έδαφος και επικεντρωθώ στον εαυτό μου τώρα (με την λέξη τώρα, κλείστε τα μάτια σας και εκπνέετε για μεγάλο χρονικό διάστημα από το στόμα. Η εκπνοή αυτή είναι ο διακόπτης ενεργοποίησης της ενέργειας που ζητήσατε) “.

Νιώστε τις ρίζες που κάτω από τα πόδια σας, βυθίζονται βαθιά μέσα στο έδαφος. Στη συνέχεια, αισθανθείτε το νοητό νήμα που διατρέχει το σώμα σας από πάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα πάνω καθώς εστιάζετε στον εσωτερικό μας κόσμο. Αυτό το νήμα σας ενώνει και σας ευθυγραμμίζει με την Γή και τον Ουρανό.

Πάρτε λίγο χρόνο και αισθανθείτε. Όταν αυτές οι αισθήσεις εξασθενίσουν, ανοίξτε ή κλείστε τα μάτια σας, δεν έχει σημασία.

Τώρα ενεργοποιήστε την δέσμη φωτός σας. Σκεφτείτε ή πείτε τρεις φορές: “Ενεργοποιώ την δέσμη φωτός μου, τώρα” και νιώστε την ενέργεια.

Όπως και εγώ, όταν σκέφτεστε ή προφέρετε αυτές τις λέξεις, είναι πιθανό ότι να αισθανθείτε μια εισροή ενέργειας γύρω σας που, ίσως, να σας κάνει να αισθανθείτε ένα όμορφο βάρος  και τα χέρια σας, ίσως να μυρμηγκιασουν.

Μόλις ενεργοποιηθεί η δέσμη φωτός σας, ενεργοποιήστε τη διαδικασία ηλιακής ακτινοβολίας λέγοντας τρεις “ηλιοποίηση” και νιώστε την ζεστασιά του ηλίου.

Αυτό θα προκαλέσει την προοδευτική αφομοίωση της ηλιακής ουσίας και την ενσωμάτωση νέων συχνοτήτων στο σώμα σας.

Όταν λέτε αυτή τη λέξη, σίγουρα θα νιώσετε βαρύτερα και την ενέργεια να εισέρχεται μέσα σας. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά. Εάν μπορείτε, κλείστε τα μάτια σας επειδή θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα κατά την διάρκεια αυτής της ενεργειακής διαδικασίας.

Καλό είναι να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για επτά ημέρες, είναι πολύ ωφέλιμη: τρεις μέρες πριν από το ηλιοστάσιο, την ημέρα του ηλιοστασίου και τρεις μέρες αργότερα.
Μέχρι βεβαίως να μάθω αυτήν την άσκηση και να γράψω αυτό το άρθρο έχουν περάσει οι τρεις πρώτες μέρες αλλά σας μένει η σημερινή και οι επόμενες τρεις μέρες. Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα και είμαστε πάντα ανοιχτοί και να δεχόμαστε όσο περισσότερη ενέργεια μπορούμε.

Όταν κάνετε την άσκηση, προσπαθήστε να αισθανθείτε τι συμβαίνει μέσα σας, αλλά και αν ΔΕΝ νιώσετε κάτι, δεν πειράζει. Να είστε σίγουροι ότι το έργο εκτελείτε όπως πρέπει χωρίς την επίβλεψη της λογικής σας.

Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κατά τη διάρκεια του κάθε ηλιοστάσιου (καλοκαίρι και χειμώνα) όπως και όταν νιώσετε την ανάγκη ο ήλιος να ξανα-λάμψει μέσα σας διότι ο ήλιος είναι στη διάθεση του κάθε ανθρώπου για να τον αναζωογονεί καθημερινά.

Εύχομαι πραγματικά αυτή η μικρής διάρκειας αλλά πολύ δυνατή άσκηση να σας ένωσε με την ενέργεια του ήλιου και να άνοιξε διάπλατα την δέσμη φωτός σας και την εσωτερική σας λάμψη.

Αν επιθυμείτε απαντήστε σε αυτό το e-mail και πείτε μου πώς νιώσατε, αν σας άρεσε ή όχι και αν βρήκατε δυσκολίες. Επίσης, αν σας άρεσε, μοιραστείτε το.

Θα τα πούμε και πριν το τέλος του χρόνου.

Κάπου εδώ θα σας αφήσω και ως την επόμενη φορά, να σας αγαπάτε και να σας σέβεστε. Γεια σας.