Ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός. Και βεβαίως βεβαίως είμαστε όλοι εξαιρετικοί άνθρωποι με δυνατότητες εκπληκτικές και απεριόριστες.

Ο φόβος συχνά θεωρείται ως εμπόδιο, αλλά χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μια λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας, βλέπουμε περισσότερη απώλεια από ό, τι κέρδος.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια από οτι κέρδος, είναι μια ψευδαίσθηση. Ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος για την αναζήτηση της ευχαρίστησης και την αποφυγή του πόνου.

Έχουμε γεννηθεί για να είμαστε ελεύθεροι, για να δημιουργήσουμε μια ζωή στα μέτρα μας αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο.
Ο φόβος είναι πληροφορίες όχι ευχάριστες τις περισσότερες φορές, αλλά είναι πολύ χρήσιμες. Πληροφορίες που προορίζονται να επικοινωνήσουν μαζί μας, να μας κάνουν να αντιδράσουμε.

Με πολύ λίγα λόγια, ο φόβος είναι αποτέλεσμα πολλών χημικών ενώσεων προερχόμενων από το νευρικό μας σύστημά , ούτε καλό ούτε κακό, είναι απλά πληροφορίες.

Όλα όσα ζούμε, πρέπει να τα ζούμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Ο φόβος σας είναι κομμάτι του εαυτού σας, χρησιμοποιήστε τον για να σας βοηθήσει να προχωρήσετε, να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τη ζωή που σας αξίζει.

Αν προσπαθήσετε να καταπνίξετε αυτόν τον φόβο, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ο φοβίες σας να αυξηθούν περισσότερο μέχρι το σημείο όπου θα δεχθείτε να “ακούσετε” τι έχει να σας πει αυτός ο φόβος.
Επίσης αν προσπαθήσετε να καταπνίξετε αυτόν τον φόβο, δεν θα καταφέρετε ποτέ να εξελιχθείτε στη ζωή σας και θα παραμείνετε στάσιμοι σε ένα σημείο. Το χειρότερο σε αυτήν την κατάσταση είναι ότι η στασιμότητα έχει πάντα μα πάντα κατηφορικό χαρακτήρα.

8 τρόποι για να υπερβείτε και να ξεπεράσετε τους φόβους σας

1) Ο ΦΟΒΟΣ, ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο φόβος είναι μια ευκαιρία να μάθετε, να αναπτυχθείτε, να προσαρμοστείτε. Μόλις το 10% των φόβων είναι πραγματικοί φόβοι που συσχετίζονται με έναν επικείμενο κίνδυνο (ένα αυτοκίνητο έρχεται κατά πάνω σας).
Δεν μπορούμε να πούμε οτι συμβαίνει και πολύ συχνά αυτό.

Τον φόβο, μπορούμε να τον δούμε σήμερα κυρίως ως έναν τρόπο για να μάθουμε και να αναπτυχθούμε.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι,
α) τι χρειάζεται να αλλάξω στην ζωή μου όχι για να καταπολεμήσω τον φόβο μου αλλά για να τον γνωρίσω καλύτερα και να μπορέσω να συμφιλιωθώ μαζί του;
β) τι μου προσφέρει ως πληροφορία για μένα αυτός ο φόβος;

 

2) ΈΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να φοβούνται! Ωστόσο, είμαστε 7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι πάνω στην γη και ΌΛΟΙ (7.500.000.000) έχουν φόβους.
Έχετε το δικαίωμα να φοβάστε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι ο εαυτός σας, να φοβάται, και θεωρήστε αυτόν το φόβο ως σύντροφό σας, ως κάποιον που γνωρίζετε πολύ καλά.

 

3) ΑΝΑΠΝΟΗ, ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Ίσως αν είστε φοβισμένοι είναι ακριβώς λόγο του ότι δεν είστε στην καλύτερη δυνατή φυσιολογική σας κατάσταση. Αναπνεύστε, χαμογελάστε, και να επανεξετάστε την στάση του σώματός σας. Αναπνεύστε, βγάλτε τον θώρακα προς τα έξω και γευτείτε την ενέργεια της ζωής που σας δίνεται δώρο κάθε μέρα.

 

4) ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ

Αν εστιάσετε την προσοχή σας σε αυτό που θα κερδίσετε τότε ο φόβος που σας καταβάλει θα γίνει σύμμαχος σας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που πρόκειται να κάνετε θα έχει θετικό αντίκτυπο σε σας και τους άλλους. Ότι κάνετε θα σας φέρει τόσα κέρδη όσο και άβολες καταστάσεις, γιαυτό, εστιάστε την προσοχή σας στην επιθυμία σας, στο πάθος σας και στα κέρδη που θα προκύψουν από τη δράση σας.

 

5) ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Το τι πιστεύουμε ότι είναι το αποτέλεσμα όλων όσων έχουμε αποθηκεύσει. Όσο περισσότερο αποθηκεύουμε θετικές αναμνήσεις τόσο πιο πολύ ο εγκέφαλός μας θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε ως κάποιον που έχει επιτύχει, ως κάποιον που έχει ξεπεράσει τους φόβους του, ως κάποιον που προχωρά μπροστά.

Όπως είπε και ο Ναπολέων Χιλ στο πολύ γνωστό του βιβλίο “Γίνετε πλούσιοι με την δύναμη της σκέψη σας”
α) το μυαλό μας δουλεύει με ότι το ταΐσουμε και  β) οτιδήποτε το μυαλό μπορεί να σκεφτεί και να πιστέψει, μπορεί και να το πραγματοποιήσει.

Άρα, αν ταΐζουμε το μυαλό μας με αρνητικές σκέψεις και αναμνήσεις τότε και αυτό θα δουλεύει με αρνητικό τρόπο. Και αν δουλεύει με αρνητικό τρόπο και πιστεύει ότι όλα αυτά που του έχουμε αποθηκεύσει είναι πραγματικότητα τότε θα μας αποτρέψει από το να δημιουργήσουμε κάτι “θετικό” στην ζωή μας γιατί θα το δει ως ήδη αποτυχημένο.
Έτσι απλά.

 

6) ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ

Πολλές φορές, όταν φοβόμαστε, η γλώσσα μας χρησιμοποιεί λόγια φόβου.
Προσπαθήστε να αλλάξετε αυτόν τον τρόπο ομιλίας και ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε έναν νέο τρόπο ο οποίος να σας τιμά ως άνθρωπο. Εδώ χρειάζεται αρκετή πρακτική.

 

7) ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ

Στην περίπτωση που ο φόβος έχει καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος της σκέψης σας με χιλιάδες αρνητικές σκέψεις, κουνίστε το κεφάλι σας, πάρτε 1 λεπτό απο τον χρόνο σας και σημειώστε 5 πράγματα που μπορείτε να δείτε μπροστά σας αυτήν τη στιγμή, 5 πράγματα τα οποία μπορείτε να ακούσετε και 5 πράγματα τα οποία μπορείτε να αισθανθείτε.
Με αυτόν τον τρόπο θα διακόψετε το οποιαδήποτε ταξίδι αρνητικών σκέψεων στο μέλλον και θα επιστρέψετε στο παρόν έτσι ώστε να επικεντρωθείτε εκ νέου στον σκοπό σας αλλά και να έχετε επίγνωση του τι συμβαίνει και πώς θα μπορέσετε να προχωρήσετε προς τα εμπρ

 

8) ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ

Είναι καλό να καταλάβετε ότι οτιδήποτε κι αν συμβεί στη ζωή σας, εσείς πάντα θα αναπτύσσεστε, πάντα θα μεγαλώνετε.
Κάθε ένα από τα γεγονότα της ζωής σας, σας δίνει την ευκαιρία να αποκαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε.

Στην πραγματικότητα, με λίγη οργάνωση, λίγη συγκέντρωση στον στόχο μας και μικρές αλλά βασικές αλλάγες στην καθημερινότητα μας, μπορούμε να πάμε πολυ μακριά.

Αν βρίσκετε αυτο το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Ως την επόμενη φορά, να σας αγαπάτε και να σας σέβεστε